Den ultimative nemme no-bake hindbær cheese-cake

Ja ja.. du sidder sikkert og tænker, at Cheese-cake ikke bare lige er sådan til at lave, men så tager du fejl!

Jeg har nemlig en super nem og utrolig lækker opskrift, som jeg helt klart vil anbefale dig at lave, når den søde tand skriger efter noget himmelsk!

Slut med mere snik snak og frem med ingredienserne:

BUND:
12 Digestive kiks
80 g smør

FYLD:
400 g friskost (må ikke være fedtreduceret)
200 g creme fraiche 18%
1-2 spsk. citronsaft
2 spsk. vanillepulver eller 1 stang vanille.

TOPPING:
1 pose frosne hindbær
3 plader husblas
1 dl vand
Sukker efter smag og behag

SÅDAN GØR DU:

  • Smelt smørret.
  • Kom Digestive kiksene i en pose og bank livet ud af dem (bankes til fin smulder).
  • Bland smør og kiks i en skål og kom massen op i en ca. 26 cm rund springform med bagepapir i bunden.
  • Stil springformen på køl i ca. 30 minutter eller til bunden er helt kold.
  • Pisk friskost, cremefraiche, citronsaft og vanille i 6-8 minutter i en røremaskine. Fyldet skal være blevet helt lækker cremet og tyk. Tilsæt mere citronsaft og vanille, hvis du synes den er for syrlig/sød.
  • Kom fyldet ovenpå kiksebunden og stil ind i køleskabet i 3-4 timer. Fyldet skal være helt stiv før du kan fortsætte med sidste trin.
  • Læg husblassen i blød i rigelig kold vand i ca 20 minutter.
  • Kom i mellemtiden de frosne hindbær og vand i en lille gryde og bring det i kog. Tilsæt sukker og lad det simre i 5 minutter. Smag til, om du synes det er tilpas syrlig/sød. Det må i min optik gerne være lidt syrlig, da det balancerer fyldet rigtig godt.
  • Sigt hindbærmassen og stil væsken til afkøling. Når væsken er lillefinger varm kan den opblødte husblas røres i.
  • Hæld langsomt hindbærvæsken ovenpå fyldet og stil hele herligheden på køl indtil toppingen har sat sig.
  • Voila! Nem, lækker cheese-cake, som snildt kan klargøres dagen før du får gæster.

Kan serveres med lidt friske bær og en god kop kaffe/the. På billedet er der lagt friske jordbær på før toppingen.

 

 

Skriv et svar