Tærte med skinke og porre

Tærte med skinke og porre

Så skydes Madplan No. 3 i gang med en lækker tærte med skinke og porre!

Jeg tror, at rigtig mange danskere er store fan af tærte, men får det ikke lavet så tit. Måske fordi de ikke gider at stå og bøvle med en dej, eller måske fordi det ikke er lige så nemt, som at smide en omgang pommes frites i ovnen eller bestille en pizza.

MEN denne tærte med skinke og porre er både nem at lave og så er forberedelsestiden altså ikke særlig lang – fordi jeg “snyder” lidt ved at anvende en færdigkøbt dej, for at få forberedelsestiden længere ned.

Er du først lige stødt på mine madplaner, så kan du finde Madplan No. 1 her og Madplan No. 2 her.

Væk med den pizza-skinke!

Alt for mange gange er jeg blevet lidt skuffet over fyldet i en tærte. Tænk at bruge tid og kærlighed på at lave en så lækker ret, for så at smide, det jeg kalder, pizza-skinke i!

Pizza-skinke er de der tarvelige små strimler udefinerbare stykker samlekød, som mange bruger på deres pizza. Min holdning til mad er, at det skal være lavet med gode råvarer, og så skal deklarationen på bagsiden af pakningen ikke være fuld af E-numre og ord vi slet ikke kan udtale!

Jeg beklager, hvis der sidder nogen pizza-skinke elskere derude! Men der findes gode alternativer 🙂

Inden jeg lyder alt for hellig, så er der også produkter i vores køleskab og køkken, som nok snildt kunne udskiftes med et bedre alternativ, men som jeg ikke har fundet endnu.

Slut med al den pizza-skinke snak!

En lækker skinke!

I denne tærte skal der bruges skinke i tern (dem man finder hos slagteren eller i køledisken sammen med al anden kød).

Desuden bruger jeg også hytteost, som jeg synes giver tærten en dejlig lethed! Et lille tvist på en klassisk tærte med skinke og porre.

Du skal bruge

Tærte med skinke og porre – 4 pers.

1 rulle grov tærtedej

1 pakke skinke i tern

3 porrer

1 fed hvidløg

3 æg

250 hytteost

50 g parmesanost

200 ml madlavningsfløde 4%

salt og peber

Sådan gør du

  • Tag den færdiglavede tærtedej ud af køleskabet ca. 15 minutter før du går i gang med at lave tærten.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Læg tærtedejen i en tærteform med en diameter på ca 30 cm og prik bunden med en gaffel. Dette modvirker store luftboler, når den forbages. Jeg beholder tærtedejen på det madpapir den er rullet med, fordi det gør det lettere at få tærten ud, når den er færdigbagt.
Ubagt tærtebund med gaffel-huller
Ubagt tærtebund med gaffel-huller
  • Kom tærtebunden i ovnen og bag den i ca. 15 minutter – indtil den er blevet lettere gylden.
  • Mens tærtebunden er i ovnen, kommes skinketern på en varm pande og de steges indtil de har fået lidt farve overalt.
  • Rens og skær porrer i 1/2 cm skiver og kom på panden med skinketernene.
  • Hak hvidløg fint og tilsæt skinke-porre blandingen.
  • Lad blandingen stå og stege et parminutter, så porrerne kan suge lidt af de lækre kødsafter til sig.
Tærtefyld - skinke og porrer
Tærtefyld – skinke og porre
  • I en skål hældes madlavningsfløde, hytteost, parmesanost og æg i, og det røres til en ensformig masse. Tilsæt salt og peber.
  • Når tærtebunden er taget ud af ovnen, hældes skinke-porre fyldet på og derefter ægge-blandingen.
  • Sæt tærten tilbage i ovnen i 35-40 minutter. Tærten skal have fået farve på toppen og så skal fyldet ikke se flydende ud.
  • Stil tærten på køkkenbordet i 5-10 minutter før servering, så den kan sætte sig lidt.
  • Tærten kan serveres som den er, eller sammen med f.eks. lidt gnavegrønt. Hvis du følger Madplan No. 3, så vil gnavegrønt stå på indkøbslisten.
Tærte med skinke og porre
Tærte med skinke og porre.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar