Brownie med royal icing

I anledningen af “blomstens dag”, som idag bliver afholdt i Minibossens børnehave, har jeg bagt et par kager, som i dén grad er både børne -og voksenvenlig 🙂

Har du lyst til at lave en super nem og lækker kage, som børnene spiser med velbehag, så får du lige min opskrift her:

Du skal bruge:

150g smør
200g sukker
3 æg
1,5 dl mel
2 tsk. vanillepulver
1/2 tsk. bagepulver
5 spsk. kakaopulver
1 knsp salt

Royal icing
200g smør
200g flormelis
vanille efter smag
konditorfarve efter eget valg

Sådan gør du:

Stil smør til royal icing på bordet, da det skal have stuetemperatur inden du kan bruge det. Det kan tage 1 times tid før det kan bruges, så HUSK at gøre det i god tid.

Brownie:
Smelt smør og stil til afkøling. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pisk æg og sukker til en let og luftig masse. Bland mel, bagepulver, kakao, vanillepulver og salt i en skål og sigt i æggemassen. Rør lidt rundt og tilsæt det afkølede smør.

Sæt kagen i ovnen og skru ned til 180 grader og bag kagen i 20-25 minutter. Den skal kun lige bages, så der ikke sidder rå dej på en kniv/gaffel, når du tester.

Royal icing:
Pisk smøret i en røremaskine i 5 minutter eller til det er let og luftig. Det bliver næsten helt hvidt.
Kom herefter vanille og flormelis i lidt ad gangen og pisk indtil al flormelis og vanille er i og massen er lækker og luftig.
Tilsæt farve efter eget ønske – i denne udgave har jeg delt portionen op i 3, og farvet dem hver sin farve. Herefter har jeg samlet dem i én sprøjtepose og sprøjtet med en blomster-tyl (som ikke rigtig fungerede for mig, men pyt – farverne er der stadig).

For lidt ekstra pynt, har jeg drysset med hvid chokolade, som er vendt med guldstøv (kan købes i større supermarkeder) og lidt rosa sprinkles.

 

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar